News

Pareiza audumu kopšana

Pareiza audumu kopšana

Ir tik daudz dažādu audumu un tik daudz dažādu veidu kā katru to tīrīt, lai neapjuktu un zinātu kā rīkoties, esam izveidojuši nelielu ieskatu audumu kopšanā, lai atvieglotu gan pie mums iegādāto kleitu tīrīšanu, gan arī ikdienā tīrot kādu citu apģērbu veidu.

Kokvilnas audumu kopšana

Kokvilnas audumi ir praktiski un izturīgi pie augstām temperatūrā, šis ir viens no visvieglāk kopjamajiem audumiem. Pirmajā mazgāšanas reizē pastāv iespēja, ka audums var sarauties. Kokvilnu var mazgāt veļas mašīnā. Krāsaino kokvilnu rekomendējam mazgāt 30°- 40° temperatūrā, bet balto veļu mazgā  60° - 90° temperatūrā.

Kokvilnas audumus var žāvēt veļas mašīnā, bet jārēķinās ar to, ka tas var sarauties. 

Arī mūsu kleitu šūšanas darnīcā ir dažādas kokvilnas kleitas gan mazajām dāmām, gan Mammas&Meitas komplekti.

minimelook.net/kokvilnas-puderroza-kleitas-meitenem

minimelook.net/rutainas-kokvilnas-kleitas

minimelook.net/kupla-kovilnas-kleita

Taftas audumu kopšana

Tafta audums tiek uzskatīts par ļoti greznu audumu, kuru neizmanto ikdienas apģērbā. Šo audumu vēlams mazgāt ar rokām - neberžot un neizgriežot to, lai audumā neparādītos neizgludināmas krokas. Gludināt šo audumu vēlams no kreisās puses, kad tas vēl ir mitrs vai no labās puses caur mitru audumu, gludeklis nedrīkst būt karsts. Tafts nestaipās, tāpēc apģērbu droši var glabāt, uzkārtu uz pleciņiem.

Arī šāda grezna auduma kleitas ir pieejamas ‘’MiniMeLook’’ kleitu šūšanas darbnīcā, lai gan lielās, gan mazās princeses varētu sapucēties svētkiem vai kādam citam īpašam dzīves notikumam.

minimelook.net/dzeltenas-vienadas-kleitas-mammai-meitai

minimelook.net/melna-asimetriska-kleita-princesem

minimelook.net/roza-princese-kleita

Tilla auduma kopšana

Mūsu kleitu šūšanas darbīca piedāvā ļoti daudz kleitas, kuru sastāvā ir tilla audums, tāpēc šai sadaļai vēršam lielāku uzmanību.

Tills ir smalks audums ar kuru kopšanā jārīkojās uzmanīgi. Viens no pamata noteikumiem smalkā auduma mazgāšanā – nemazgāt to kopā ar raupjiem audumiem, piemēram, dvieļiem, biezu kokvilnu utt., jo smalkie diegu pinumi var tikt saraustīti un pārrauti. Vislabāk tillu mazgāt ar rokām, un vēsā ūdenī, ne karstā. Augstā temperatūrā audums var sarauties un zaudēt krāsu. Lai izmagātu traipus no tilla auduma -  ūdenī izšķīdini mazgāšanas līdzekli smalkiem audumiem, vislabāk šķidro, ne pulverveida, tad ieliec tilla auduma apģērbu šajā ūdenī, lai tas kārtīgi izmirkst un nepieciešamības gadījumā ar maigām kustībām paberzē audumu, izmazgājot pleķi. Ja tomēr tills nosmērēts tā pamatīgāk, konkrētajā vietā uzlej mazgāšanas līdzekli  un atstāj kādu brīdi ievilkties un pēc tam maigi paberzē audumu. Skalo tilla audumu vēsā ūdenī un izgriez, maigi savērpjot audumu. Vēl izdosies to nosusināt, ja ietīsi tillu dvielī un savērpsi to. Dvielis uzsūks visu lieko mitrumu un tills būs sausāks. Pēc mazgāšanas audumu vislabāk izkārt vietā, kur tas varēs stāvēt taisni, tad žūstot tas iztaisnosies. Gludināt tilla audumu nav ieteicams, tāpat nevajadzētu izmantot arī veļas žāvētāju. Ja tomēr bez gludināšanas neiztikt, tad to dari, liekot virs auduma kādu plānu audumu un ar zemākajā temperatūrā uzkarsētu gludekli izgludini to.

Kā jau minēju, tilla kleitas tiek piedāvātas ļoti plašā klāstā un noteikti ikviena dāma - liela vai maza var atrast sev vispiemērotāko kleitu svētkiem, dzimšanas dienas ballītēm vai kādai fotosesijai.

minimelook.net/garas-tilla-kleitas-mammai-meitai

minimelook.net/kleitas-fotosesijai-mammai-meitai

minimelook.net/pufiga-tilla-kleita-princesem

minimelook.net/grutniecu-kleita

Mežģīņu auduma kopšana

Mežģīnes ir bijušas populāras gan agrāk, gan paturējušas savu popularitāti arī mūsdienās. Mežģīņu audums var būt dažāds - gan kokvilnas, lina vai sintētisku šķiedrvielu. Mežģīņu audums ir smalks un ar to vajadzētu rīkoties uzmanīgi, kopjot to. Mežģīņu audumu ieteicams mazgāt ar rokām un vēsā ūdenī izmantojot kādu maigu mazgāšanas līdzekli un jāatceras izvairīties no pārlieku lielas auduma beršanas. Pēc mazgāšanas audumu nav ieteicams izgriezt, lai noņemtu lieko ūdeni, tad iesakām labāk viegli saspiest to. Roku mazgāšana ir maigākā tīrīšanas metode; tomēr, ja izvēlaties izmantot veļas mazgājamo mašīnu, ievietojiet mežģīņu izstrādājumu sieta maisiņā un izmantojiet saudzīgu mazgāšanas ciklu. Lai izžāvētu šo audumu - vieglus audumus pakariet uz polsterētiem pakaramajiem un smagus audumus plakaniski, lai izvairītos no izstiepšanas un pat plīsumiem no slapjā auduma svara. Ja žāvējat veļas mašīnā, izvēlieties zemus grādus. Ja ir nepieciešama gludināšana, novietojiet uz gludināmā dēļa biezu dvieli un starp gludekli un mežģīnēm uzlieciet plānu auduma gabalu.

Mežģīnes ir tās, kas noteikti piestāvēs ikkatrai meitenei un sievietei. Arī mēs esam parūpējušies, lai kleitu šūšanas darbnīcā ir plašs piedāvājums mežģīņu kleitām - gan dekorētam ar mežģīnēm, gan šūtām no mežģīņu auduma.

minimelook.net/tilla-kleitas-dekoretas-ar-mezginem

minimelook.net/svetku-mezginu-kleitas-mammai-meitai

minimelook.net/grutniecu-kleita-roza-krasa

minimelook.net/princes-kleita-dekoreta-ar-mezginem

Satīna auduma kopšana

Satīns ir spīdīgs un gluds audums, ko var izgatavot no dažādām šķiedrām, piemēram, zīda, kokvilnas, vilnas vai poliestera. Īpašais auduma aušanas veids rada tam spīdīgu un mirdzošu izskatu. Satīna audums ir viegli kopjams - to var mazgāt gan ar rokām, gan saudzīgā režīmā veļasmašīnā. Satīna mazgāšanai vienmēr izmantojiet aukstu ūdeni vai mazgāšanas līdzekli bez ķīmiskām vielām. Lai saglabātu satīna auduma spīdumu, sargājiet no tiešiem saules stariem. Ieteiktu izvairīties no satīna auduma saspiešanas, kad tas ir izmazgāts, jo tā var samazināt sākotnējo auduma izmēru un formu. Pēc satīna auduma mazgāšanas un žāvēšanas ir pienācis laiks to gludināt. Gludinot satīnu noteikti pārklājiet apģērbu ar drānu, izmantojiet gludekļa tvaika funkciju un ne pārāk augstu temperatūru.

Satīna audums ir ietverts daudzās no mūsu plašā kleitu klāsta piedāvājuma - kādai kleitai ir satīna augšdaļa, kādai - visa kleita šūta no satīna auduma, variācijas ir dažādas.

minimelook.net/sarkanas-satina-kleitas-mammai-meitai

minimelook.net/frozen-kleitas

minimelook.net/tirkizzila-kleita-meitenem

Mēs - kleitu šūšanas darbnīca kleitas radam no daudz un dažādiem audumiem un materiāliem, kopšana katrai kleitai atšķirās.  Un der atcerēties - ja pareizi un rūpīgi gādāsi par apģērbu, ar uzmanību izturoties pret to dažādību un prasībām, tie Tev kalpos ilgi un izskatīsies lieliski!

Jūsu ‘’MiniMeLook’’